Hur tar man hand om en husky?

post thumb
Omhändertagande
kirjoittanut Allan/ 20 Jan 2021

Hur tar man hand om en husky?

När man skaffar en sibirisk husky är det viktigt att man är medveten om vad som krävs av en själv som ägare. Alla hundraser ställer olika typer av krav på en som ägare och således gör också huskyn det. Därför kommer denna artikel ge en överblick i hur man tar hand om en sibirisk husky.

Motion

Den sibiriska huskyn kräver i alla fall 30 till 60 minuters daglig motion för att hålla den ifrån att bli uttråkad. Därför är huskyn en fantastisk joggingpartner. Dock bör de inte motioneras i varmt väder då det gör att de blir mycket trötta. Vill man inte jogga kan de oftast släppas ut i en liten men säkrad trädgård för att ta ut sin energi.

Således är det viktiga att understryka att den sibiriska huskyn måste få röra på sig för att vara lycklig. Vanligtvis räcker det därför med att hunden får följa med på mänskliga aktiviteter som jogging och promenader i skogen exempelvis.

Viktigt att tillägga är dock att hunden inte bör släppas från kopplet då den har en naturlig instinkt att springa vilka de älskar. Således kan det leda till att hunden springer ifrån ägaren och att man lätt tappar bort hunden om den bestämmer sig för att jaga en kanin exempelvis. Genom dess ursprung i Sibirien är de också väldigt glada i att jaga andra djur vilket man bör ha i åtanke.

De är intelligenta

Den sibiriska huskyn är fantastiskt intelligent och träning är därför ett måste för att kunna hålla hunden i schack. Därför kan det vara bra att sätta hunden i lydnadsklass vilka lär ägaren att skapa regler och sätta gränser vilka hunden lyder. Dock kan det vara svårt då hunden kan se skillnader mellan klass och hemmet vilket gör att hunden inte kommer lyda när man kommer hem. Därför är det viktigt som ägare att stå på sig och vara envis mot hunden hur mycket man än älskar den.