Mat till en husky

post thumb
Mat Till en Husky
kirjoittanut Allan/ 24 May 2019

Mat till en husky

När det kommer till mat för hundar beror det helt och hållet på hur aktiva de är och vad det är för typ av mat. Hundar som är aktiva kräver ofta mer mat då de förbränner mycket energi, medan hundar som inte är speciellt aktiva ofta kräver mindre mat. Denna artikel syftar till att ge en överblick i hur man ska tänka när det kommer till mat för en sibirisk husky.

Hur mycket mat?

Rekommenderad mat för en sibirisk husky dagligen är cirka 2,5-4 dl torrfoder vilket delas upp i två mål mat om dagen. Generellt sett kan man ge hunden ett mål mat på morgonen och ett på eftermiddagen eller kvällen.

Sibirisk husky är kända för att vara hundar som kräver lite mat i jämförelse med dess storlek. Detta kan spåras tillbaka till deras ursprung som ras då Chukchisfolket i Östra Sibirien avlade fram hundar som skulle kunna dra stora laster över stora avstånd i låga temperaturer med minimalt matintag.

Det är dock viktigt att tillägga att beroende på hur mycket man man ska ge till sin hund beror helt och håller på hundens storlek, ålder, kroppsbyggnad, metabolism och aktivitetsnivå. Således kan man beroende på hund variera matintaget. Hundar är precis som människor olika individuellt sett och alla behöver inte lika mycket mat. En hund som bara ligger på soffan behöver självklart inte lika mycket mat som en hund som är ute och springer i trädgården hela dagen.

Vad kan en sibirisk husky äta

Huvudsakligen är det bra för hundar att äta torrfoder då det gör att de får i sig alla nödvändiga näringsämnen. Dock kan en husky äta i princip vad som helst inkluderat rester som serveras från familjemiddagen. Också det kan spåras tillbaka till dess ursprung, då de ofta fick äta rester från människor i Östra Sibirien då det inte sällan rådde matbrist.