Köpa husky – det här ska du tänka på

post thumb
Köpa Husky
kirjoittanut Allan/ 28 Sep 2021

Köpa husky – det här ska du tänka på

En husky är onekligen en ståtlig och vacker hund. Men om du går i tankar om att köpa husky finns det en del saker du behöver tänka på. Det är till exempel en hund som är beroende av mycket sällskap, antingen av andra djur eller människor. Det är alltså viktigt att du verkligen har tid att ta hand om den.

Något som är väldigt positivt med en husky är att den är så vänlig mot främlingar. Det är alltså en hund för en social familj som är aktiva och ute och rör sig mycket i vardagen.

Det är ingen vakthund

Även om huskyn kan se något stor och skrämmande ut passar den inte som vakthund. Är du på jakt efter en vakthund bör du därför se dig om efter en annan ras. Huskyn passar istället bra till familjer då den är mycket vänlig.

Något som du också måste vara medveten om är huskyns päls. Den tappar pälsen en gång om året och du får vara beredd på att det blir mycket hår i lägenheten. Det är kanske inte så lämpligt om du har allergi.

Att köpa husky

Så vad ska du egentligen lägga på minnet om du vill köpa en husky? Detta tycker vi är några av de viktigaste punkterna:

• Den älskar att springa och behöver motion
• Den är snäll mot främlingar
• Den passar inte som vakthund

Stort behov av att springa

En sista sak som vi vill ta upp gällande att köpa husky är att det är en otroligt aktiv hund. Den har verkligen ett behov av att få komma ut och springa varje dag. Därför passar den inte dig som bor i lägenhet.

Försäkra dig om att du verkligen kan ge hunden den energi och utrymme som den kräver. När du är ute och går bör hunden alltid hållas kopplad för att den inte ska springa iväg från dig. I övrigt mår hunden bra av dagliga promenader och att vara ute och röra på sig.