Husky valpar – tips inför valpköpet

post thumb
Husky Valpar
kirjoittanut Allan/ 09 Nov 2021

Husky valpar – tips inför valpköpet

Funderar du på att köpa husky valpar? Då är det bästa att komma i kontakt med en uppfödare som föder upp och säljer denna ras. Huskyn är en ganska populär hund i Sverige och det finns ett antal uppfödare att välja bland. Det är ofta bäst att gå via en uppfödare då de har koll på vad som gäller när du ska köpa en valp.

Huskies älskar att springa

Det du måste vara medveten om när du skaffar husky valpar är att de kräver mycket av sin ägare. Det är ingen slump att de lever uppe i Norrland och drar slädar och sysslar med andra vinteraktiviteter. Alltså är det en hund som älskar att springa och vara ute och röra på sig. En sibirisk hund måste alltså ha mycket aktivitet och en ägare som är beredd att ge den detta. Dock är den en utmärkt familjehund.

Något annat som är positivt med denna typ av ras är att den är vänlig mot främlingar. Du kan med fördel skaffa en sådan valp när dina barn är små och låta dem växa upp tillsammans. Den kommer att bli en naturlig del av familjen så snart den kommer hem.

Husky valpar ska inte vara ensamma

Något som är viktigt att komma ihåg är att denna typ av hund inte tycker om att vara ensam. Den behöver sällskap av människor eller andra hundar. Därför är det kanske inte den bästa hunden för dig som jobbar fulltid eller inte kan vara hemma så mycket. Det är något du måste vara på det klara med innan du skaffar en husky. I övrigt är denna hund öppen och glad och väldigt arbetsvillig.

Du kan hitta på mycket med din hund. Om du bor norrut drar den gärna släden och leker i snön. När ni har varit ute kan ni mysa tillsammans inomhus. Du kan till exempel koppla av med ett Trustly casino medan din husky myser bredvid. Det kommer bli många fina stunder tillsammans med din nya familjemedlem.

Vårda din husky

Dina husky valpar kommer inte kräva lika mycket som en fullvuxen husky. Men när de växer räcker det inte med vanliga promenader. Den behöver även högintensiv träning ett par timmar i veckan. Detta utöver sin vardagsmotion. Du måste även vara medveten om att den fäller mycket päls minst en gång året. Var beredd på att få sopa upp hundhår i din bostad.

Du ska aldrig trimma en valp eller hund utan endast tvätta pälsen om den blir smutsig. Du kan även borsta pälsen om du vill att den ska trilla av snabbare när den fäller.