Betting på hundar

Så här spelar man på hundkapplöpning

I normala fall är det alltid sex hundar i varje lopp och det finns tre spelalternativ som är allra vanligast. Dessa är vinnare, forecast och tricast. I forecast tippar man på ettan samt tvåan antingen i ordning eller utan inbördes ordning, medan man i tricast tippar på ett, två och tre på samma sätt.

Under tävlingen kommer varje hund att ha ett starting price, och detta kan jämföras med fasta odds till en viss del. Dessa odds sätts av spelbolagen själva och trots att svd har skrivit im mr green och att fusk förekommer i detta kan man inte bortse från att oddsen sätts efter faktorer som hundens form i de senaste fem loppen, dess startbox, tränaren, underlaget, lopplängd, hundens ålder, om den bär extra vikt med mera.

Ofta går de olika spelbolaget dock ut och erbjuder rörliga odds en stund innan loppet börjar. Då bestämmer spelarna oddsen och om mycket pengar läggs på en hund sjunker dess odds medan resten av hundarnas ökar. Det är dock ofta inga större skillnader mellan fasta och rörliga odds i dessa sammanhang. I mångt och mycket är spel på hundar mycket spännande. Detta särskilt om man kan följa loppen. Om man missar ett spel börjar ofta nästa lopp inom några minuter om man ser det via nätet.

Att betta just på hundar

Överlag handlar hundbetting om att finna den vinnande hunden på fyra distanser. Dessa distanser är 100 meter, sprint samt 320 meter kort, 480 eller 550 meter medeldistans samt 780 meter vilket är den längsta distansen. Banorna är i de flesta fall omkring 280 meter långa.

När loppet ska starta placeras hundarna i burar på långsidan. Hundarna släpps sedan ut på den hårt packade sanden i sin jakt på att komma allra först i mål och ta hem vinsten.